Kalwall in the Healthcare Market

A Visual Blog

Creating healthy buildings to best serve the people inside them is Kalwall’s mission. Proivding innovative solutions to bring natural daylight into the places where we work, live and go to heal is critical to maintaining health and elevating our ability to perform.

Here are five healthcare projects across the world that incorporated Kalwall translucent sandwich panels into their designs.

Methodist South Hospital – Emergency Department

Memphis, Tennessee, USA

The stunning curtainwall that curves around the southwest exterior of the remodelled Emergency Department not only maximizes daylight and minimizes heat gain, but it also serves as a beacon of light highlighting the entrance area at night for ambulances and visitors. 

Categories

Archives

Still Hopes Retirement Community

West Columbia, South Carolina, USA

An expansive, pre-engineered Skyroof® bathes this common area in diffuse natural daylight, providing a signature feature for this design by the international architecture firm Perkins Eastman. Balanced, glare free daylight has been proven to increase mood and boost energy levels, help improve sleep and help reduce tripping by minimizing shadows on the floor, particularly among the elderly and visually impaired.

Johnson County Healthcare Center

Buffalo, Wyoming, USA

The use of translucent panels in transition spaces boosts visual acuity by reducing contrast ratios for people as they come and go, preventing strain on the eye that occurs from squinting. Kalwall specializes in incorporating natural light into transition spaces such as this entry way with a wide range of canopy + walkway designs.

Pearse Street Primary Care Centre

Dublin, Ireland

Introducing diffuse natural daylight into common areas, such as this waiting room, creates a healthier environment for workers and patients. Wejchert Architects used Kalwall curtainwall with operable vision glazing to create three stories of beautiful light-filled space, including a plant room, on this award-winning project

Pearse Street Primary Care Centre

Dublin, Ireland

Introducing diffuse natural daylight into common areas, such as this waiting room, creates a healthier environment for workers and patients. Wejchert Architects used Kalwall curtainwall with operable vision glazing to create three stories of beautiful light-filled space, including a plant room, on this award-winning project

INTERESTED IN MORE INFORMATION?

Contact us today with any questions that you may have